Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μου!

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του κ. Φυλάκη, επιμορφωτή της Β΄φάσης των Τ.Π.Ε., τον οποίο ευχαριστώ!
Ο σκοπός του ιστολογίου αυτού είναι, στην παρούσα στιγμή, η συγκέντρωση ασκήσεων για τους μαθητές, καθώς και διάφορα άρθρα μαθηματικού κυρίως περιεχομένου.

6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το παράρτημα της  Ε.Μ.Ε του Ν. Ημαθίας πραγματοποίησε στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας με μεγάλη επιτυχία το πρώτο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο (Μ.Κ.Σ) τον Αύγουστο του 2007 και ευτύχησε να δει την πρωτοπόρα αυτή δράση του να μετατρέπεται σε θεσμό. Με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουμε συνεχίζουμε την προσπάθειά μας οργανώνοντας και αυτό το καλοκαίρι το 6ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο στη Βέροια.
Το 6ο Μ.Κ.Σ. θα λειτουργήσει από 5 έως 11 Αυγούστου 2012.  Οι μαθητές θα διαμένουν στο Ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ». (Πληροφορίες στον ιστότοπο: www.aigesmalathron.gr ). Τo ξενοδοχείο, κόσμημα της περιοχής, διαθέτει εγκαταστάσεις 4 αστέρων με πισίνα και  βρίσκεται στα όρια της πόλης, πολύ κοντά στον κόμβο της Εγνατίας. Η διαμονή θα είναι σε δίκλινα, τρίκλινα ή τετράκλινα κλιματιζόμενα δωμάτια.
Τα μαθήματα θ΄ αρχίσουν τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 9.00 το πρωί και θα τελειώσουν την Παρασκευή 10 Αυγούστου. Καθημερινά τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 5 διδακτικές ώρες, από 9.00 π.μ. έως 1.45 μ.μ.
Το πρόγραμμα διδασκαλίας, η ύλη και οι καθηγητές που θα διδάξουν, τελούν υπό την εποπτεία και επιστημονική καθοδήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και ειδικευμένων συνεργατών του Παραρτήματός μας. Επίσης προγραμματίζονται επίκαιρες διαλέξεις από επιφανείς επιστήμονες.
Οι μαθητές, στον ελεύθερο χρόνο τους, μπορούν να ασχοληθούν με αθλοπαιδιές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής,  παραδοσιακών χορών κλπ.
Τα γεύματα των παιδιών πρωί, μεσημέρι, βράδυ θα επιλεγούν από το ειδικό προσωπικό του Ξενοδοχείου και θα ανταποκρίνονται στις σωματικές και πνευματικές τους ανάγκες.
Όλοι οι μαθητές θα έχουν πλήρη ασφάλεια. Οι χώροι διαμονής θα φυλάσσονται όλο το 24ωρο από τις υπηρεσίες ασφαλείας του Ξενοδοχείου, αλλά και από άτομα που θα ανήκουν στην οργανωτική επιτροπή του Μ. Κ. Σ.
Βίντεο με στιγμές από το πετυχημένο 5ο Μ.Κ.Σ. που διοργανώσαμε το 2011 μπορείτε να παρακολουθήσετε στη διεύθυνση   http://www.youtube.com/watch?v=TWYbbTLWfTM

Να σημειωθεί ότι στα 5 Μ.Κ.Σ. που διοργανώθηκαν στην Ημαθία, δίδαξαν αξιόλογοι μαθηματικοί από όλη την Ελλάδα, όπως καθηγητές Πανεπιστημίου, Σχολικοί σύμβουλοι και μαθηματικοί που προετοιμάζουν μαθητές για τις Ολυμπιάδες, όπως και Ολυμπιονίκες μαθηματικών. Πολλοί από τους μαθητές μας διακρίθηκαν στο εξωτερικό μέσω των Ολυμπιάδων αλλά και στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή είναι 450€ και τη φόρμα συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παράρτημα Ν. Ημαθίας (www.emeimathias.gr).
Ο γονέας του μαθητή που επιθυμεί να εγγραφεί συμπληρώνει το Ατομικό Δελτίο Μαθητή, την Υπεύθυνη Δήλωση και καταθέτει  προκαταβολή 100 € στον παρακάτω λογαριασμό:
ALPHA BANK IBAN : GR54 0140  8300  8300  0210  1299  217
(Δικαιούχοι Ιωάννης Καμπουρίδης - Ελευθέριος Ασβεστόπουλος)
Το αντίγραφο του δελτίου κατάθεσης της προκαταβολής στη τράπεζα και το ατομικό δελτίο συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν με FAX στο 2331067174 ή ταχυδρομικά ή e-mail (mathima0@gmail.com) στα γραφεία του Παραρτήματος.
Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι συγκεκριμένος θα παρακαλούσαμε οι μαθητές που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας ( www.emeimathias.gr ), ώστε να ενημερωθούν πληρέστερα και να εγγραφούν έγκαιρα.  Θα ακολουθηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.